Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς... Κύριε ημών Ιησού Χριστέ Υιέ Του Θεού ελέησον ημάς...

Archive for 04/19/12

Στά παιδιά ὁ ἔπαινος κάνει κακό (Γέροντας Πορφύριος).


       «Η πρώτη μέρα στο σχολείο» (Νατσιός Δημήτρης, δάσκαλος)
Έτσι ακριβώς, «Η πρώτη μέρα στο σχολείο» τιτλοφορείται κι ένα κείμενο που περιέχεται στο «Ανθολόγιο Λογοτεχνικών Κειμένων Α΄ και Β΄ Δημοτικού», σελ. 30-31. Στο κείμενο αυτό      «προσφέρονται», ανεπιγνώστως προφανώς από τους συγγραφείς, όλα τα τρέχοντα ιδεολογήματα και τα κενοεπή στοιχεία που χαρακτηρίζουν το «νέο σχολείο».





Διαβάστε περισσότερα »

Θαυμαστή εμφάνιση κηλίδων αίματος στον τόπο που μοναχοί σφαγιάστηκαν από τους Τουρκους μετά τη μάχη με τον Γεωργάκη Ολύμπιο (Μονή Σέκου,1821)

Η Μονή Σέκου βρίσκεται στην Β.Α.Ρουμανία.Εκεί κατέφυγε μετά την αποτυχία του κινήματος των παραδουνάβιων χωρών ο Γεωργάκης Ολύμπιος και ο Ιωάννης Φαρμάκης με 380 αγωνιστές.

Η Μονή Σέκου η οποία είναι χτισμένη σαν ένα μεσαιωνικό κάστρο πρόσφερε ασφάλεια. Οι Τούρκοι προσπάθησαν με διάφορους τρόπους να μπουν στο μοναστήρι αλλά δεν τα κατάφεραν. Έκαψαν το ξύλινο εκκλησάκι του Αϊ Νικολάου για να καταλάβουν τα τείχη, αλλά τίποτα.Στις 8-9 Σεπτεμβρίου 1821 οι Τούρκοι κάνουν νέα επίθεση και τους ζητούν να παραδοθούν.



Διαβάστε περισσότερα »

Διδαχές γέροντος Παϊσίου


Η φαγωμάρα των Ελλήνων
Οι Τούρκοι μόνοι τους δεν μπορούσαν να φάνε τους Έλληνες, αν οι Έλληνες δεν ήταν φαγωμένοι μεταξύ τους.

Άμυνα κατά του ΔιαβόλουΝα κλείνετε τις πόρτες και τα παράθυρα να μην μπαίνει απ' εκεί ο Διάβολος. Εκεί είναι τα αδύνατα σημεία. Εάν αφήσεις μια σχισμή, μπορεί να μπει και να σου κάνει ζημιά. Εγώ αγωνίζομαι όλο το εικοσιτετράωρο, για να κλείσω όλες τις πόρτες του Σατανά («πόρτες και παράθυρα» είναι οι αισθήσεις).

Η ευχή αγιάζει
Όταν η νοικοκυρά λέει την ευχή, κάνοντας τις δουλειές του σπιτιού, όλα αγιάζονται. Και το φαγητό της και αυτοί που τρώνε το φαγητό της.



Διαβάστε περισσότερα »

βίος γέροντος Παϊσίου


Ιερομονάχου Ισαάκ

ΒΙΟΣ
ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ 
αποσπάσματα 


OI ΚΑΤΑ ΣAΡKA KAI KATA ΠΝΕΥΜΑ ΠΡΟΓΟΝΟΙ



Διαβάστε περισσότερα »

Ένας Αγιορείτης ασκητής σχολιάζει

Τι είπε για τους πολιτικούς, την Ελλάδα και την μετάνοια.
"οι πολιτικοί έχουν κάνει βαριές αμαρτίες και παρακαλώ τον Θεό να τους δίνει μετάνοια. Δεν πονάνε καθόλου τον λαό που δεν έχει να φάει. Αλλά θα ζήσετε πολύ καλές ημέρες και θα δοξασθεί η Ελλάδα. Αυτοί οι πολιτικοί θα φύγουν και θα δικασθούν για αυτά που έχουνε κάνει. Θα οικονομήσει ο Θεός έναν άξιο ηγέτη για την Ελλάδα ο οποίος θα πονέσει και θα καταλάβει τον κόσμο",  σημείωσε.
 Μετά μου είπε ότι "ο κόσμος μετανοεί." Πήγε ένας ιερέας εκεί ο οποίος είναι συνταξιούχος και βλέπει μια στροφή του κόσμου στην εκκλησία. Τον ρώτησα εγώ μετά, "μα πώς μετανοεί; Το καλοκαίρι θα γίνετε χαμός πάλι στην Χαλκιδική. Θα υπάρχει τρομερή αμαρτία. Δεν βάζουν μυαλό." Μου λέει "έχουμε φυσικά δρόμο ακόμα αλλά μετανοεί ο κόσμος. 



Διαβάστε περισσότερα »

Γέρων Καλλίστρατος μιλάει για όλα

Ταινία:Το νησί