Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς... Κύριε ημών Ιησού Χριστέ Υιέ Του Θεού ελέησον ημάς...

Archive for 05/19/12

Γερόντισσα Ταρσώ, η δια Χριστόν σαλή.

Το βιβλίο του Ι ΚΟΡΝΑΡΑΚΗ - ΤΑΡΣΩ Η ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΗΠολλοί άνθρωποι, θεωρούν ότι στις μέρες μας, είναι χαζό να πιστεύεις στο Θεό και τους αγίους Του.

Ακόμη, όσοι κληρονόμησαν την πίστη ως μια εποχική οικογενειακή συνήθεια ή παράδοση, νομίζουν ότι οι άγιοι και η αγιοσύνη αφορούν άλλες εποχές που περιγράφονται σε παλιά θρησκευτικά βιβλία και δεν μπορούν να υπάρξουν στις μέρες μας.

Κάποιοι άλλοι που ταλαντεύονται στην πίστη τους, με την δικαιολογία οτι δέν είχαν την τύχη να γεννηθούν π.χ. στα χρόνια του Χριστού, ή να ζήσουν στην εποχή κάποιου χαρισματικού αγίου της εκκλησίας που εφάρμοζε όσα δίδασκε, πιθανόν όσα θα έβλεπαν με τα μάτια τους, να τους έκαναν να πιστέψουν πραγματικά.
Επειδή όμως ως σήμερα δεν έχουν βιώσει την πνευματικότητα προσωπικά, δυσκολεύονται να κατανοήσουν και να πιστέψουν.



Διαβάστε περισσότερα »

Η εύρεση της εικόνας της Αγίας Παρασκευής


Καταχωριτής: Aragorn
Πηγή: http://www.athos.edo.gr/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=5266

Παρακάτω υπάρχει ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «ΧΡΟΝΟΣ» με χρονολογία 25/07/2006 και αφορά την εμφάνιση της Αγίας Παρασκευής σε έναν απλό χριστιανό για την εξεύρεση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας στο νομό Ροδόπης κατά το 1950. Η κρίση μας ότι νομός Ροδόπης είναι ένας ευλογημένος από τον τριαδικό μας θεό τόπος δεν αποτελεί έκφραση ενός άκριτου και αβάσιμου τοπικιστικού πνεύματος.



Διαβάστε περισσότερα »

Γέρων Καλλίστρατος μιλάει για όλα

Ταινία:Το νησί