Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς... Κύριε ημών Ιησού Χριστέ Υιέ Του Θεού ελέησον ημάς...

Archive for 10/06/12

Θαύματα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.

Αν και άργησα πολύ, το θεωρώ χρέος προς την δόξα Του Κυρίου, να αναφέρω θαύματα που συνέβησαν σε εμένα και την οικογένειά μου προς απόδειξη της αληθείας για τους Αγίους της Ορθοδοξίας μας και φυσικά του Ιησού Χριστού. Είναι ολοζώντανοι,  μας περιβάλλουν, αρκεί να έχουμε καθαρή καρδιά και πολύ πίστη κι αν επικαλεστούμε το όνομά τους, αργά ή γρήγορα θα μας επισκεφτούνε.

Η πρώτη εμπειρία που είχα, μετά από ένα προσωπικό πρόβλημα υγιείας, ήταν όταν έβγαινα από νοσοκομείο μετά από επίσκεψή μου σε γιατρό. Ξαφνικά όπως περπατούσα στο προαύλιο του νοσοκομείου, σαν κάτι να με τράβηξε, γύρισα αυθόρμητα το κεφάλι μου στο μικρό εκκλησάκι που είχε μέσα την εικόνα των Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης. Ένοιωσα ότι αυτό είναι ένα σημάδι οτι θα με βοηθήσουν να γίνω καλά και αμέσως την ίδια μέρα γιατρεύτηκα από το πρόβλημα που είχα! Η επίσκεψή μου σε τόσους γιατρούς δεν είχε αποτέλεσμα παρά μόνο η επέμβαση των Αγίων, στο πρόβλημά μου.



Διαβάστε περισσότερα »

«Δεν σε ξέρω. Πρώτη φορά σε βλέπω. Άλλα βλέπω ότι πίσω σου στέκεται ό άγγελος σου. »



...Την ώρα πού μπήκα στο δωμάτιο του, ήταν εκεί οι γιατροί, πού έκαναν την καθημερινή επίσκεψη τους στους θαλάμους των ασθενών. Κατά σύμπτωση οί γιατροί εκείνοι ήταν πρώην φοιτητές μου στο Πανεπιστήμιο. Έτσι, μόλις με είδαν, ήρθαν κοντά μου... καί με ενημέρωσαν για την κατάσταση της υγείας του Γέροντα. Όταν τελείωσαν κι έφυγαν οί γιατροί, πήγα καί κάθησα δίπλα στο Γέροντα Ιάκωβο, ό οποίος, μόλις με είδε, μου είπε το εξής, το όποιο μ' εκανε πραγματικά ν' άνατριχιάσω,γιατί ήταν κάτι που δεν είχα σκεφτεί ποτέ.
- Δεν σε ξέρω. Πρώτη φορά σε βλέπω. Άλλα βλέπω ότι πίσω σου στέκεται ό άγγελος σου.

Με συγκλόνισε κυριολεκτικά αυτό πού μου είπε. Δεν το λέω για υπερηφάνεια, Καί πρόσθεσε:
- Όλοι οι άνθρωποι έχουν άγγελο. Άλλα τον δικό σου τον είδα. Πρόσεξε να μη τον διώξεις από κοντά σου. Ανατριχιάζω ολόκληρος κάθε φορά, πού το σκέφτομαι, το ίδιο όπως την ώρα εκείνη. Κι ολοκλήρωσε ό Γέρων Ιάκωβος: -Αυτός ό άγγελος έχει κατονομασθεί την ήμερα της βαπτίσεώς σου. Από την ήμερα της βαπτίσεώς σου σε συνοδεύει καί δεν πρέπει να φεύγει από κοντά σου. Είναι αυτός, ό οποίος τελικά θα πάρει την ψυχή σου στα χέρια του καί θα την οδηγήσει την ήμερα της Κρίσεως.



Διαβάστε περισσότερα »

ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΡΑΦΑΗΛ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ: Η «ΛΑΖΑΡΙΝΑ» ΠΟΥ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ

Σέ οικογενειακή προσκυνηματική επίσκεψη στήν Ι. Μονή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου & Ειρήνης Γρίβας ο Κωνσταντίνος Μαυρίδης (Κωνσταντινουπόλεως 10, Καστοριά) περιέγραψε τή θαυμαστή διάσωση τής βαριά τραυματισμένης θυγατέρας του από τόν άγιο Ραφαήλ. Απομαγνητοφωνήθηκε η διήγηση καί καταγράφεται χωρίς τίς επαναλήψεις, μέ ελάχιστες συντακτικές επεμβάσεις, ώστε στό γραπτό κείμενο νά αποδίδεται τό νόημα τής προφορικής διηγήσεως. Σημειώνουμε συνοπτικά ότι στό θαύμα υπήρξε κατά κάποιο τρόπο ";συναγερμός"; θείων ευλογιών: η ευλογία τής αγίας Αναστασίας τής Ρωμαίας διά θεοσημείας στό γνωστό τους Γρηγοριάτη μοναχό π. Νεκτάριο, τότε δόκιμο Γεώργιο Κακουλίδη εκ Καστοριάς, καί τής αγίας Ειρήνης τής Χρυσοβαλάντου δι' ενυπνίου υποδείξεως στήν αδελφή τής κάτωθι αναφερομένης φίλης τους Αναστασίας Μεγγούδη.



Διαβάστε περισσότερα »

Τα χρόνια πριν τον Αντίχριστο - Γέρων Νικων

Τα χρόνια πριν τον Αντιχριστο - Γέρων Νικων
19-3-2012
Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης

Γέρων Καλλίστρατος μιλάει για όλα

Ταινία:Το νησί