Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς... Κύριε ημών Ιησού Χριστέ Υιέ Του Θεού ελέησον ημάς...

Archive for 06/14/12

Ένα θαύμα του Οσίου Νήφωνος του Αγιορείτου, του οποίου η μνήμη εορτάζεται σήμερα.

Επειδή δεν ξέρω πού αλλού να το κοινοποιήσω, θα το γράψω σε σας και ίσως εσείς ξέρετε πώς να το διαδόσετε. Στην Θεσσαλονίκη πριν 8 περίπου χρόνια ένα παιδί 14 ετών προσβλήθηκε από λευχαιμία σπάνιας μορφής, η οποία εμφανίζεται σε ανθρώπους πάνω από 60 ετών. Οι γιατροί ήταν παντελώς απογοητευτικοί. Οι πιθανότητες ζωής ελάχιστες. Μέχρι και που είπαν στην μητέρα να...ετοιμάσει τα ρούχα του παιδιού. Κάθε φορά που ρωτούσαν τους γιατρούς για την πορεία της υγείας του παιδιού τους...τους παρέπεμπαν σε ψυχολόγο, ο οποίος μόνιμα προσπαθούσε να τους βοηθήσει να αποδεχτούν το...γεγονός ότι θα χάσουν το παιδί τους.





Διαβάστε περισσότερα »

ΜΙΑ ΑΦΑΝΗΣ ΑΓΙΑ...

Σε μια κωμόπολη της βορείου Ελλάδος ζούσε μια κοπέλα τυφλή , ονόματι Ασπασία. Ήταν ορφανή, πολύ φτωχή και εγκαταλελειμμένη απ’ όλους γι’ αυτό και μεγάλωσε χωρίς να μπορέση να μάθη γράμματα.
Ήταν περίπου 18-20 ετών , όταν πέρασε κάποιος ιεροκήρυκας της μητροπολιτικής περιφερείας και την είδε, την πήρε μαζί του και την έβαλε στη Σχολή Τυφλών στη Θεσσαλονίκη κι έτσι έμαθε ανάγνωσι δια της αφής κατά το σύστημα των τυφλών. Εν συνεχεία, αφού έμαθε καλώς να διαβάζη, της χάρισε και μια Καινή Διαθήκη , γραμμένη στην ίδια γλώσσα, στη γλώσσα των τυφλών.



Διαβάστε περισσότερα »

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: ΣΗΜΕΡΑ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΝΕΑ (ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΕ ΤΗΝ "ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ")


H ολοκλήρωση της κατοχής έρχεται:
Μέχρι το επόμενο φθινόπωρο, η "Κάρτα του Πολίτη"..

Δύο ημέρες πριν τις κρισιμώτερες εκλογές της νεώτερης ιστορίας της Ελλάδας και εν μέσω μιας γιγαντιαίας τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον του Ελληνικού λαού , το υπηρεσιακό υπουργείο προστασίας του πολίτη , ανακοίνωσε ότι απο το επόμενο φθινόπωρο θα επιβληθεί τελικά η Κάρτα Του Πολίτη, μόνο που την ονόμασαν "νέα ταυτότητα"....

Έτσι λοιπόν και στα "μουλωχτά",
όπως συνηθίζεται να περνούν και τα μνημόνια, και δαιμόνια.., πριν απο λίγο, το υπουργείο "προστασίας" του πολίτη δημοσίευσε ένα λακωνικό δελτίο τύπου, με το οποίο μας ενημερώνει ότι: 



Διαβάστε περισσότερα »

Η φωτογραφία που συγκλονίζει...


Η φωτογραφία που συγκλονίζει...
Είναι αλήθεια πως η Εκκλησία, ειδικά στη σύγχρονη πολυτάραχη πραγματικότητα, αποτελεί το μοναδικό πλέον «αποκούμπι» των βασανισμένων ανθρώπινων ψυχών…
Παρατηρείται πάντως, ότι οι δυσκολίες της ζωής ανανεώνουν τη σχέση μας με την Εκκλησία…

Ακόμα και ο πιο σκληρόκαρδος άνθρωπος, όταν τον επισκεφθεί μία αρρώστια και τον οδηγήσει στο κρεβάτι του πόνου, λυγίζει και αναγεννιέται μέσα του η δίψα για το Θεό.



Διαβάστε περισσότερα »

Γέρων Καλλίστρατος μιλάει για όλα

Ταινία:Το νησί