Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς... Κύριε ημών Ιησού Χριστέ Υιέ Του Θεού ελέησον ημάς...

είναι η αυτοϊκανοποίηση αμαρτία;

Σήμερα θα σας παραθέσω ένα θέμα που για πολλούς θεωρείται ταμπού, αλλά χρήζει σημασίας γιατί σε πολλούς που πάνε να εξομολογηθούν , ούτε πέρασε καν απ΄το νου τους να το αναφέρουν στον πνευματικό. Είτε από αμάθεια, είτε από ντροπή, είτε επειδή αγνοούν ή ξεχνάνε να το αναφέρουν. Συνεπώς, ενα άλλο αμάρτημα που θα έπρεπε να αναφέρουμε είναι και αυτό του αυνανισμού ή αλλιώς, αυτοϊκανοποίησης. Κάπου διάβασα σε ένα χριστιανικό βιβλιαράκι που συμβούλευε τον κατάλληλο τρόπο για να εξομολογηθείς, έλεγε οτι δεν πρέπει να παραβλέψεις να αναφέρεις κανένα αμάρτημα (εκτός κι αν το
ξέχασες-γίνεται παραχώρηση), γιατί εαν το κάνεις επίτηδες, τότε δε συγχωρούνται οι υπόλοιπες αμαρτίες σου, έστω κι αν τις ανέφερες. Και γιατί ετούτο; Διότι σκέπτεσαι εκ του πονηρού. Αυτονόητο βέβαια είναι οτι για να έχει ισχύ η εξομολόγησις πρέπει να πάμε με συντριβή κι αληθινή μετάνοια στον πνευματικό και με την προϋπόθεση να μην τις επαναλάβουμε.

Διαβάστε λοιπόν λεπτομερώς την τοποθέτηση για το προαναφερθέν θέμα απ΄το ιστολόγιο http://www.gotquestions.org :
Ερώτηση: Αυνανισμός – είναι αμαρτία σύμφωνα με την Βίβλο;

Απάντηση: 
Η Βίβλος δεν αναφέρει πουθενά ιδιαίτερα τον αυνανισμό ή ότι ο αυνανισμός είναι ή όχι αμαρτία. Το γεγονός ότι η Βίβλος δεν αναφέρει τον αυνανισμό δεν σημαίνει αναγκαία ότι είναι κάτι καλό. Η Βίβλος μας λέει να αποφεύγουμε ακόμη και να αναφέρουμε την σεξουαλική ανηθικότητα (Εφεσίους 5:3). Εγώ δεν βλέπω πως ο αυνανισμός μπορεί να περάσει αυτό το ξεχωριστό τεστ. Μερικές φορές καλό τεστ γι΄αυτό που κάνουμε, είναι να αναρωτηθούμε, αν θα λέγαμε με περηφάνια στους άλλους τι ακριβώς κάναμε. Αν αυτό είναι κάτι το οποίο θα σας έφερνε σε αμηχανία ή θα είσαστε ντροπιασμένοι αν αποκαλυφτεί, πολύ πιθανόν αυτό να είναι αμαρτία. Άλλα καλό τεστ είναι να προσδιορίσουμε αν μπορούμε ειλικρινά, με καθαρή την συνείδηση να παρακαλέσουμε τον Θεό να μας ευλογήσει και να χρησιμοποιήσει την περιστασιακή ενασχόληση για δικό Του σκοπό. Δεν νομίζω ότι ο αυνανισμός εκτιμάται ως κάτι για το οποίο θα μπορούσαμε να είμαστε "περήφανοι" ή ότι θα μπορούσαμε γι΄αυτό να ευχαριστήσουμε ειλικρινά το Θεό.

Η βίβλος μας διδάσκει," είτε τρώτε είτε πίνετε είτε κάνετε οτιδήποτε άλλο, όλα αποβλέποντας στη δόξα του Θεού να τα κάνετε" (Α΄ Κορινθίους 10:31). Εάν υπάρχει μέρος γι΄αμφιβολία αν αυτό είναι ευάρεστο στο Θεό, τότε είναι καλύτερο να απέχουμε από αυτό. Και για τον αυνανισμό οριστικά υπάρχει μέρος για αμφιβολία. " Kαι ό,τι δεν εναρμονίζεται με την πίστη, είναι αμαρτία" (Ρωμαίους 14:23). Δεν βλέπω με ποιο τρόπο, σύμφωνα με την Βίβλο, ο αυνανισμός είναι κάτι με το οποίο μπορούμε να δοξάζουμε τον Θεό. Επί πλέον, εμείς χρειάζεται να αναθυμηθούμε ότι τα σώματά μας, όπως και οι ψυχές μας, έχουν λυτρωθεί και ότι ανήκουν στο Θεό. " Ή μήπως δεν ξέρετε πως το σώμα σας είναι ναός του Aγίου Πνεύματος, που βρίσκεται μέσα σας, και ότι είναι από το Θεό δοσμένο σε σας κι επομένως δεν ανήκετε στους εαυτούς σας, αφού αγοραστήκατε με πληρωμή τιμήματος; Δοξάστε, λοιπόν, πραγματικά το Θεό και με το σώμα σας και με το πνεύμα σας, τα οποία ανήκουν στο Θεό" (Α΄ Κορινθίους 6:19,20). Αυτή η μεγάλη αλήθεια πρέπει να έχει πραγματικό αντίκτυπο σε όλα αυτά που κάνουμε με το σώμα μας. Έτσι, στο φως αυτών των αρχών, εγώ θα έλεγα αναμφίβολα ότι κατά την Βίβλο, ο αυνανισμός είναι αμαρτία. Δεν πιστεύω ότι ο αυνανισμός είναι κάτι ευάρεστο στο Θεό, δεν πιστεύω ότι δεν φαίνεται ανήθικος ή ότι ξεπερνάει το τεστ, ότι τα σώματά μας ανήκουν στο Θεό.

Leave a Comment

Γέρων Καλλίστρατος μιλάει για όλα

Ταινία:Το νησί